Bijeenkomst Bouwsocieteit Drenthe 09-09-2019

Terug

De vierde bijeenkomst voor dit jaar staat gepland op maandag 9 september 2019.

Hotel Restaurant Meursinge Westerbork.

Als gastspreker voor deze datum hebben wij mevrouw Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe, bereid gevonden om voor onze donateurs en gasten een inleiding te verzorgen.

Het onderwerp van gesprek voor deze avond: " Ruimte voor de regio "

De provincies hebben een wettelijke taak te bepalen hoe de omgeving in hun eigen regio is ingericht. Ze kijken daarbij hoe de beperkte ruimte genoeg mogelijkheden kan bieden voor bijvoorbeeld bedrijven om zich te ontwikkelen. Tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met de gevolgen voor de mens, natuur en milieu.

Mensen, ruimte en water stoppen niet bij de provinciegrens. Om toereikende wet- en regelgeving op te stellen, is een goede samenwerking tussen provincies essentieel. Ook de landelijke overheid is van groot belang om ontwikkelingen op allerlei gebieden in de regio tot stand te brengen. Op die manier worden gezamenlijke kansen benut en uitdagingen aangepakt.

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma neemt u mee in de wereld van de provincies. Waar houdt de provincie zich mee bezig ? Hoe ziet het provinciale (politieke) speelveld er momenteel uit en hoe is de interactie met andere provincies en "het Haagse"? En wat voor rol kan de  Commissaris van de Koning daarin spelen?

Programma:
17.15 - 18.00 uur     Ontvangst
18.00 - 19.00 uur     Presentatie mevrouw Jetta Klijnsma

Aansluitend staat er voor onze donateurs en gasten opnieuw een overheerlijk buffet klaar en is er gelegenheid om na te praten en te netwerken.

U kunt zich alleen aanmelden voor deze bijeenkomst indien u donateur bent  van de Bouwsociëteit Drenthe.

Introducees van donateurs zijn van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Jaap Boekholt, voorzitter

Donateurs